Jag upplever att det tar lång tid…

Man kan ibland uppleva att det tar lång tid att reparera en ganska liten skada. Bredvid ser du alla de yrkesgrupper som varit del av skadereparationen på din bil.

Kundmottagare
Försäkringsbolag
Reservdelspersonal
Skadereparatör
Plastreparatör
Billackerare

Oroa dig inte, här finner du mer information!

 

Att drabbas av en trafikolycka är lättare än vad man kan tro. Halt väglag, ouppmärksamma förare och trötthet är alla faktorer som gör att det är lätt att halka dit. Men vad gör man om man varit med om en trafikolycka? Här finner du all information du behöver om olyckan varit framme!Börja med att göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Se också till att eventuell motpart anmäler skadan till deras försäkringsbolag. Om du tycker att det behövs, kontakta polisen. Ett tips är att alltid ha en skadeanmälan i bilen.

Behöver bilen bärgas? Är inte bilen i körbart/trafiksäkert skick skall du bärga in bilen till oss.Enklare skador kan idag ofta anmälas per telefon direkt till försäkringsbolaget eller via Internet.

 

 

Först kontrollerar vi skadan på din bil och dokumenterar detta för att sedan göra en kostnadskalkyl och en planering. Denna dokumentation tillsammans med bilder på skadan skickas till ditt försäkringsbolag för ett godkännande att påbörja reparationen.Tänk på att för bästa resultat vid skadebesiktning och reparation att komma med ren bil.

 

Vid skador på plastdetaljer kommer dessa om det är möjligt att repareras av våra godkända plastreparatörer. Anledningen till att vi i möjligaste mån försöker reparera plastdetaljer är hänsyn till miljön. Vi reparerar och mäter plåtskador. Vi justerar även avvikelser och invändigt rostskydd återställs. – Begagnade reservdelar vill försäkringsbolagen att vi använder där det är möjligt. Detta med hänsyn till miljön men också för att hålla ned reparationskostnaden.

 

När alla godkända skador är reparerade lämnas bilen till en extern billackering. Där maskeras och grundmålas objekten för att slutligen topplackeras. – Efter lackeringen går bilen tillbaka till oss för slutmontering av alla detaljer som ska bytas och som tidigare demonterats. Därefter är bilen färdig för avhämtning. Att tänka på vid reparation: Töm bilen på värdesaker. Ta bort takbox, golfbagar och andra skrymmande föremål.

Enkla tvättråd efter skadereparation:

– Tvätta endast med kallt vatten och ett milt tvättmedel. – Skölj med rent vatten. – Torka endast med en fuktig trasa – inte torr.

Undvik:

– Höga temperaturer. – Att tvätta i direkt solsken. – Maskintvätt och starka kemikalier. – Först efter ca. 30 dagar kan bilen maskintvättas, poleras och vaxas. Följ alltid bilfabrikantens anvisningar för tvätt och skötsel samt lackvård.